Biro Konvoi Dan Komunikasi VIVAC
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biro Konvoi Dan Komunikasi VIVAC

Disiplin, Kerjasama, Muafakat
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Salam kontek perdana dari pulau mutiara

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime30th March 2009, 5:23 pm

salam all.. de 9w2acy QTH penang harap kita leh sama2 berkongsi ilmu disini.. Smile jumpa lagi di daratan mau pun udara atau di alam maya...

hpcuagan 73 & 88 de 9w2acy
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
optimusprime
Timbalan Pengarah Biro
Timbalan Pengarah Biro
optimusprime

Male
Number of posts : 149
Age : 40
Location : Balai Polis Sri Serdang
Status : Single NOT Available..haha
Callsign : VC3-OO & 9W2-FSW
Registration date : 2009-01-04

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime30th March 2009, 5:28 pm

Welcome 9W2ACY...Salam Contact Perdana wat anda....Di sini 9W2FSW,hendle Fadly...
Qth Taman Seri Serdang,Selangor.....Saltrmine Kuala Lumpur.....



Selamat berforum di sini....

73....9W2FSW.........
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime30th March 2009, 5:30 pm

thanks fadhly... sori lupa nk bagi handle... sini Azizul panggil saja JON... Smile saltmine di Penang... jumpa lagi

73,
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime30th March 2009, 6:25 pm

salam kontek kenal...hehehe...berjaya gak register...selamat berforum...Handle disini Silent..

teruskan rakan2...9W2SLT qrt 73.88...cherioo
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9M2
Kadam
Kadam
9M2

Male
Number of posts : 68
Age : 2012
Location : United Subang Jaya
Status : someone is coming...
Callsign : 9M4RBC
Registration date : 2008-11-27

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime30th March 2009, 7:11 pm

welcome to our forum bro...

handle sini zulu alpha kilo india...zaki..

salam contact perdana untuk anda...

9W2ZNY. Shah Alam

_________________
Salam kontek perdana dari pulau mutiara 0,,10268~3693725,00
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime31st March 2009, 10:10 am

salam all.. thanks for the warm welkam... saya budak baru belajaq kalau salah tolong tunjuk ajaq.. ok hpcuagn 73 & 88 to all...
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
optimusprime
Timbalan Pengarah Biro
Timbalan Pengarah Biro
optimusprime

Male
Number of posts : 149
Age : 40
Location : Balai Polis Sri Serdang
Status : Single NOT Available..haha
Callsign : VC3-OO & 9W2-FSW
Registration date : 2009-01-04

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime31st March 2009, 10:16 am

xpe,kat sini mmg utk belajar pun...huhu..............
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime31st March 2009, 11:06 am

Joncy,

leh x terangkan cara2 nk wat base antenna?...
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime31st March 2009, 11:20 am

herm.. nak homebrew atau nk pasang??? kalau homebrew... ada mcm2 jenis antenna.. J-Pole, Yagi, slimjim, collinear, dan lain2... so jenis apa yg hg nak brew?? aku dah penah cuba buat collinear... smpi la ni tak siap2.. hehehe Very Happy slim jim blom penah... J-Pole penah tolong rakan buat... yagi utk fox hunt penah buat satu... dah masih byk perlu di perbaiki utk... dok planning nk buat satu yagi guna aluminium sebagai element tapi guna design utk fox hunt... so... antenna apa yg hang nak bro.. Very Happy
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime31st March 2009, 6:04 pm

yg mana senang blaja n senang wat?
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime3rd April 2009, 12:23 pm

senang bila ada minat dan kesungguhan... bagi aku yg senang yagi tape measurement... material pun mudah dapat... design n spec.. belambak dalam internet.. boleh tanya kat pakcik google atau makcik yahoo... setakat ni aku dah buat 2 tape measurement yagi... next project another yagi using aluminium tapi design guna tape measurement punya.... still blom ada kesempatan nak buat QRL ngan tugasan dan keluarga...
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime3rd April 2009, 12:46 pm

uiissshh...hebat r....ni yg wat x sabar nk eyeball ni....hhehehehe
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime3rd April 2009, 1:14 pm

heheh dak aih.. biasa2 ja... ada yg lbh hebat dari aku.. aku sekadar berkongsi pengalaman... btw here is a pic of me n my yagi on a foxhunt...

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Normal_ARDF8810_12
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime3rd April 2009, 1:32 pm

anyway thanks.....itu yg kita cari...ILMU...so ahad nie anda akan brada di Kilo Lima r....leh r helo2....hehheh
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
puteradunkin
Pen. Ketua Unit Komunikasi
Pen. Ketua Unit Komunikasi
puteradunkin

Male
Number of posts : 77
Age : 35
Location : kajang
Status : single
Callsign : VC3-ROY
Registration date : 2009-01-14

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime3rd April 2009, 2:46 pm

salam kontek perdana utk anda...
handle sini HOTEL ALFA SIERRA ROMEO UNIFORM LIMA..pnggil ROMEO OSCAR YANKEE..
slamat b'forum..
sori lmbt ckit...

QRT 73...cherioo..
Back to top Go down
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime3rd April 2009, 3:38 pm

PR-AFS : ahad ni saya tak ke KL... ada tugasan lain yg perlu di selesaikan... insya Allah bln 5 nanti akan ada satu lagi Fox Hunt kat Penang.... yg mungkin akan join...

puteradunkin : Salam kontek perdana juga kepada anda...
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime9th April 2009, 10:39 am

leh bg info x pasal fox hunt kt penang tuh...bila tarikh tutup?
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime9th April 2009, 11:29 am

so far this is the info from FOX master...

Penang ARDF team will be holding an ARDF event on (Saturday) May 2nd, 2009.
It will consist of …

* ARDF hunt in the morning session.
* Fellowship dinner and prize giving session on the same night.

This time the route will be a linear one where the “Start” and “Finish” will NOT be the same place. A total of 6 beacons will be deployed in this hunt. There will be 2 categories for the hunters to register themselves.

1. Beginners Category.
This category is for those who have NEVER participated in ARDF hunts before.
The number of beacons they need to seek out will be less than the intermediate class.

2. Intermediate Category.
This category is specially designed for those who have participated in ARDF hunts before and wants to take the challenge of hunting down the more difficult beacons. The chief fox marshal and his team promises to make a challenging hunt.

More details will be provided in the near future. So keep a watch out at this site.

maklumat lanjut kat MyARDFSport
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
optimusprime
Timbalan Pengarah Biro
Timbalan Pengarah Biro
optimusprime

Male
Number of posts : 149
Age : 40
Location : Balai Polis Sri Serdang
Status : Single NOT Available..haha
Callsign : VC3-OO & 9W2-FSW
Registration date : 2009-01-04

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime9th April 2009, 12:17 pm

ingat nak join yg beginner tu la....huhu,............
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime9th April 2009, 1:17 pm

join bro.. ajak dak2 vivac yg lain sama.... aku akan join the organizing committee... any info akan aku update kt sini...
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
PR-AFS
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
Ahli Berdaftar Callsign/Biro
PR-AFS

Male
Number of posts : 220
Age : 43
Location : equine - pantai dalam-kota bahru-alor star-bagan serai
Status : married
Callsign : 9W2SLT / PR-AFS / VC3-SL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime9th April 2009, 3:15 pm

optimusprime wrote:
ingat nak join yg beginner tu la....huhu,............

ko agak2 r nk menipu...ko dh join fox hunt nk g beginner.....hehehehehe
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
puteradunkin
Pen. Ketua Unit Komunikasi
Pen. Ketua Unit Komunikasi
puteradunkin

Male
Number of posts : 77
Age : 35
Location : kajang
Status : single
Callsign : VC3-ROY
Registration date : 2009-01-14

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime9th April 2009, 3:19 pm

ntah....lain la klau aku join..bru leh msuk beginner...tp aku haram tk tau apa...
Back to top Go down
optimusprime
Timbalan Pengarah Biro
Timbalan Pengarah Biro
optimusprime

Male
Number of posts : 149
Age : 40
Location : Balai Polis Sri Serdang
Status : Single NOT Available..haha
Callsign : VC3-OO & 9W2-FSW
Registration date : 2009-01-04

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime10th April 2009, 7:52 pm

PR-AFS wrote:
optimusprime wrote:
ingat nak join yg beginner tu la....huhu,............

ko agak2 r nk menipu...ko dh join fox hunt nk g beginner.....hehehehehe



aduh,mana menipu lak...aku xmenang acara foxhunt aritu....jd leh la masuk beginner....yg aku menang cuma slalom....huhu...............xtipu la tu.....
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
9W2ACY

9W2ACY

Male
Number of posts : 27
Age : 42
Location : Penang
Status : -
Callsign : 9W2ACY
Registration date : 2009-03-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime20th April 2009, 6:17 pm

ok frens... lets join this coming fox hunt in penang.. i've post the details here Penang ARDF Event
Back to top Go down
http://9w2acy.blogspot.com
sharque

sharque

Male
Number of posts : 17
Age : 35
Location : Kota Bharu
Status : Single
Callsign : VC3CTA, VE3CTA, ZMT-33-OL
Registration date : 2008-12-30

Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime11th May 2009, 6:53 pm

Salam konteks pedana..

Handle disini Bravo Oscar Bravo Oscar..

Byk ilmu yg bole dikongsi dgn rakan rakan laen disini..

Boleh bertemu rakan2 Whiskey Tango, 9 Whiskey, Papa Romeo dan byk lagi..

Smoga ketemu diudara mahupun daratan nnt..


ZMT-33-Oscar Lima,

Cherio..
Back to top Go down
http://www.peroduavivaclub.com
Sponsored content




Salam kontek perdana dari pulau mutiara Empty
PostSubject: Re: Salam kontek perdana dari pulau mutiara   Salam kontek perdana dari pulau mutiara Icon_minitime

Back to top Go down
 
Salam kontek perdana dari pulau mutiara
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Lowering soil pH with sulfur

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Biro Konvoi Dan Komunikasi VIVAC :: Communications :: Victor Charlie & Nine Whiskey-
Jump to: